15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Fakültemiz Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programla anıldı.

19 Temmuz 2019 Cuma

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programla anıldı.
Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz 2016 tarihinde şehit düşen İsmail Kefal başta olmak üzere tüm şehitler adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başladı. Toplantıya; Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Tirebolu İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas, Tirebolu İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, Kırıkkale Üniversitesi Öğr. Üyesi Adnan Küçük, Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, 15 Temmuz şehidi İsmail Kefal’in yakınları, öğrenciler idari ve akademik personeller katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas; “ Yıllar geçse de hatırlanan olmak kolay değildir. Beklenen eylemi yapmak hatırlanan olmak için yeterlidir. Milletin egemenliğine kastedenler, milletin hür iradesini unutmuş hain bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Bu acı insanımızın andığı zafer ve acı karışımıdır. Bu anlamda neyin yanında durduğumuz önemlidir ve milletimiz vatanına sahip çıkmıştır. Al bayrak uğruna can feda etmek sadece kahramanların işidir. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum ve gazilerimize de uzun ömürler diliyorum.” konularının önemi üzerinde durdu.
Günümüze Kadar Gelen Darbelerin Sebebi Algı Operasyonlarıdır”

Programın devamında kürsüde yerini alan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdürrahim Alan, bir başkanın ya da savcının bir programda konuşma yapmasının alışılmış bir durum olmadığını fakat konu 15 Temmuz ve şehitlerimiz olunca bir konuşma yapılmasının gerekli olduğunu belirterek yaptığı konuşmada; “Osmanlı Devleti’nden günümüze kadar gelen darbelerin sebebi algı operasyonlarıdır. Bunlar insanlara karşı devletin itibarsızlaştırılmasıdır ve halkın güveninin azaltılmaya çalışılmasıdır.Devlet bu durumda darbelerin nasıl önlenebileceği konusu üzerinde durmalıdır ve milli bilinç oluşturulmalıdır. Bu da toplumda aydın kişilerin geliştirilmesine bağlıdır ve bu kişiler milletimize ışık tutacaktır. Biz yargı olarak her zaman milletimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını umuyorum.” ifadelerini kullanarak  mikrofonu Kırıkkale Üniversitesi Öğr. Üyesi Adnan Küçük’e devretti.

Adalet ve demokrasinin mülkün ruhu olduğunu ve bu ruhu da devletin sağlaması gerektiğini dile getiren Adnan Küçük konuşmasında şu sözlere yer verdi: “ Türkiye’de ilk önce şu sorular yanıtlanmalıdır: Bu devletin sahibi kim? Demokrasi nedir ya da demokrasinin yerine getirilebilmesi için neler lazımdır? Bunlar sağlanmadığı sürece bu acı olaylara engel olmak mümkün değildir. Bu soruların cevaplanmasını ve bir daha milletimizin böyle bir gün yaşamamasını diliyorum.”

Programın sonlarına yaklaşırken Tirebolu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Kahramanı İsmail Kefal’in hayatını konu alan belgesel gelen katılımcılara sunuldu.
 
Ayrıca Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can tarafından Şehit İsmail Kefal’in ablası Şerife Balcı’ya plaket takdim edildi.