Fakültemizde Uzaktan Öğretim Başlıyor.

25 Mart 2020 Çarşamba

Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren yeni salgın coronavirüs (covid-19) ile mücadele edilmektedir. Bu mücadele kapsamında alınması gereken tedbirler kapsamında, diğer yükseköğretim kurumlarında olduğu gibi Üniversitemizde de eğitim-öğretime üç hafta ara verilmiştir. Bahse konu salgın hastalık nedeni ile yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan, sağlıklı yürütülebilmesi için 18 Mart 2020 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında konu ile ilgili bazı kararlar alınmıştı.

Alınan kararlara göre yükseköğretim kurumlarınca her düzeydeki programda yer alan dersler, gerekli alt yapı ve yetkinlik varsa uzaktan öğretimle yürütülecektir.

YÖK Başkanı M. Yekta SARAÇ'ın basın açıklamasıyla birlikte, diğer üniversitelerde olduğu gibi Giresun Üniversitesi'nde de tüm akademik birimlerin, "uzaktan eğitime" geçmesi için tüm hazırlıklar hızla devam etmektedir.

Bütün programlarda teorik dersler, ara verildiği/kaldığı yerden uzaktan öğretimle devam edecektir. Uygulamalı derslerle ilgili YÖK'ün alacağı karar ve çözüm yöntemleri doğrultusunda ilerleyen tarihte ayrıca duyuru yapılacaktır. Sınavların nasıl gerçekleştirileceği ile ilgili detay ve kararlar ayrıca ilerleyen tarihlerde belirtilecektir.

Dersler internet üzerinden uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirileceğinden öğrencilerimiz akıllı telefonlar ve/veya bilgisayarlar aracılığıyla diledikleri yerden derslerine katılabilirler

Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın ilerleyen günlerde Fakültemiz tarafından yapılacak duyuruları takip etmesi önem arz ediyor.