2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Staj Yapmak Zorunda Kalan Öğrencilerimizin Dikkatine!

01 Haziran 2020 Pazartesi

RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ:

Bilindiği üzere Fakültemiz öğrencileri Tirebolu İletişim Fakültesi Staj Yönergesi uyarınca stajlarını zorunlu olarak yapmak zorundadırlar. Ancak, koronavirüs (covid-19) salgını nedeni ile mücadele kapsamında ülkemizde örgün öğretim faaliyetleri durdurulmuş, uzaktan öğretim sistemine geçilmiştir.  Bu durum, Fakültemiz öğrencilerinin zorunlu stajının yapılmasına engel teşkil ettiğinden, bu seneye mahsus olmak üzere, bölümden geldiği şekli ile aşağıda koşulları belirtilen şekilde yapılması ve değerlendirilmesine karar verilmiştir.
  • Her öğrencinin, daha önceden staj yapmayı planladıkları bir alanda (radyo, tv, sinema) ödev başlığı seçerek, (örn, auteur kuram) 30 maddede kavram haritası çıkarması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin, daha önceden staj yapmayı planladıkları staj alanında (radyo, tv, sinema) ilgilendikleri departman (örn, televizyon için haber, program v.s.) staj yapmayı planladıkalrı pozisyon, (örn, kameraman, editör, sunucu v.s.) için araştırma yapması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin, yapacakları bu araştırma içeriğinde çalışmayı planladıkları pozisyonun görev tanımları, görev hiyerarşisi, pozisyonların görevlerini anlatan en fazla beş sayfalık bir rapor hazırlamaları ve hazırladık ları bu raporu 03.08.2020 tairhine kadar bölüm staj komisyonu üyelerinin (Dr. Öğr. Üyesi Mesut COŞKUN, Öğr. Gör. Elif CANGA BAYER ve Arş. Gör. Gökhan GÜRBÜZ) mail adresine göndermeleri gerekmektedir.
  • Bölüm Staj Komisyonu tarafından değerlendirilen stajların, başarılı/başarısız olarak sisteme işlenmesi ve böylece öğrencilerin staj işlemleri tamamlanacaktır.

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM BÖLÜMÜ:

Bilindiği üzere Fakültemiz öğrencileri Tirebolu İletişim Fakültesi Staj Yönergesi uyarınca stajlarını zorunlu olarak yapmak zorundadırlar. Ancak, koronavirüs (covid-19) salgını nedeni ile mücadele kapsamında ülkemizde örgün öğretim faaliyetleri durdurulmuş, uzaktan öğretim sistemine geçilmiştir.  Bu durum, Fakültemiz öğrencilerinin zorunlu stajının yapılmasına engel teşkil ettiğinden, bu seneye mahsus olmak üzere, bölümden geldiği gibi aşağıda koşulları belirtilen şekilde yapılması ve değerlendirilmesine karar verilmiştir.
  • Öğrencilerin daha önceden staj yapmayı planladıkları bir kurumun web sayfası ve/veya mevcut olanakları çerçevesinde araştırma yapması,
  • Öğrencilerin yapacakları bu araştırma içeriğinde ilgili kurumun, adı, çalışma alanı, kimliği, kültürü, vizyo ve misyonu ve kendilerince önemli buldukları diğer özelliklerini ifade edecek şekilde en fazla 5 sayfa olmak üzere rapor hazırlamaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin hazırladıkları bu raporu 03.08.2020 tairhine kadar bölüm staj komisyonu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ahsen YALIN ve Arş. Gör. Gökhan TOPTEPE’nin kurum mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

GAZETECİLİ BÖLÜMÜ:

• Öğrencilerin daha önceden staj yapmayı planladıkları bir basın kuruluşunun ve/veya gazetecilik alanı ile ilgili bir organizasyonun web sayfasını, komisyonca belirlenmiş bir uluslararası kuruluş ve/veya organizasyonun web sayfası ile aşağıdaki şekilde kıyaslaması gerekmektedir.
Wall Street Jorunal
New York Times
BBC
AIJazeera
Telegraph
The Daily Mail
Washington Post
The Boston Globe
The Telegrap
The Sunday Times
The Guardian
Usa Today

• Kıyaslamada yer alan başlıklar aşağıdaki gibi olacaktır. Ancak öğrencilerin hazırlayacağı raporlar, daha kapsamlı olabilir. Ayrıca öğrencilerimizin aşağıda belirtilen başlıkları mutlaka yanıtlamak suratiyle ve yazı karakteri özellikleri (Times New Roman, 12 punto) olması kaydı ile en fazla 5 sayfalık bir rapor hazırlamaları gerekmektedir.

1.
Raporda incelenecek mecraların türdeş (gazete-gazete, TV-TV, haber ajansı-haber ajansı gibi) olması dikkat edilecek.
  1.
Seçilecek ulusal örnek, ulusal, yerel, bölgesel basından veya düzlemden seçilebilir.    (Örn, ulusal açıkta hurriyet.com.tr, trt.net.tr veya bulundkalrı şehrin yerel bir gazetesi gibi)
  1.
Raporunuzda organizasyon şeması, sayfa düzeni/yapısı, ana sayfada yer alan başlıklar/bölümler/çalışan sayısı/ağırlıklı olarak hangi tür haberlere yer verdiği/bağlı bulunduğu ülkenin medya organizasyonu içerisindeki konumu-duruşu v.b. başlıların incelenmesine yer verilmek zorunluluğu vardır.
  1.
Varsa farklı dillerde yayın yapıp yapmadığının yazılması gerekmektedir.
  1.
İncelediğiniz ve karşılaştırdığınız her iki mecranın ekran görüntüsünün alınması gerekmektedir.

• Öğrencilerin hazırladıkları bu raporu 03.08.2020 tarihine kadar bölüm staj komisyonu üyeleri Prrof. Dr. Günseli BAYRAKTUTAN, Dr. Öğr. Üyesi Barış YETKİN ve Öğr. Gör. Nedim serhat BİLECEN tarafından incelenmek üzere staj2020gzt@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.